Private lease of Financial lease

Wij willen een innoverend bedrijf zijn. Wij willen nieuwe ideeën bedenken, verkopen en uitdragen. Wij willen de gevestigde orde op zijn grondvesten. Wij willen traditionele perspectieven weerleggen met een nieuwe perspectief, onafhankelijk of deze beter is of niet. Wanneer een persoon een ander wereldbeeld ziet, kan hij of zij zijn of haar eigen wereldbeeld aanpassen. Wij willen anders zijn, maar in het ‘anders willen zijn’ willen we vooral de dingen die nu als ‘normaal’ worden aangenomen, verbeteren en veranderen.

De grootste industrie

Een onderdeel daarvan is het betalen. De geld industrie is de grootste industrie in deze wereld die vaak onbelicht blijft. Het is een industrie die is doordrongen met tradities en gewoontes. Zoals het nu gaat, gaat het al honderden jaren. Bovendien, de reden waarom alle mensen elke ochtend uit bed komen om in de geld industrie te werken, is al eeuwen hetzelfde: geld verdienen. Altijd maar weer opnieuw moet er meer geld worden verdiend.

Je kan begrijpen dat dit systeem is doordrongen met eigendunk en arrogantie. Men loopt over lijken om maar geld te kunnen verdienen. Iedereen gaat hier erg makkelijk in mee, zowel jij als ik. We hebben allemaal een bankrekening, betalen rente, hebben een hypotheek en sluiten leningen af. We betalen om geld te kunnen uitgeven, terwijl we tegelijkertijd hard hebben moeten werken om dit geld te kunnen vergaren. Het is een raar systeem geworden, waarin we allemaal slaven zijn geworden van het geldsysteem.

Het resultaat van dit systeem is dat de mensen met het minste (economische) macht het minst kunnen profiteren van dit systeem. Armen worden in dit systeem juist vaak arm gehouden. Hiermee is het een systeem wat is gemaakt door de winnaars, de rijken. Het is tegelijkertijd een systeem wat het mogelijk maakt dat de rijken steeds rijker worden en de armen steeds armer.

RosfinanceBij Rosfinance.nl

Wij willen dit graag veranderen. Wij willen een aanzet geven voor een nieuw systeem. We hebben ons laten informeren via Rosfinance.nl. We noemen ons idee: Private lease of financial lease? Dit houdt in: we geven de klanten de mogelijkheid om de producten te leasen via een private lease of financial lease. Bij een private lease blijven wij de eigenaar van het product totdat het product na de leaseperiode is afbetaald. Bij de financial lease neemt de klant het economische risico en zijn zij gedurende de gehele leaseperiode de eigenaar van het product. Het maakt dan niet uit of het product tijdens de periode kapot gaat of niet.

Wanneer de klant bij de kassa komt, zal hij of zij de vraag krijgen: Private lease of financial lease? Vervolgens maakt de klant een keuze, ondertekent hij of zij het leasecontract en betaalt hij of zij de eerste leaseperiode. Het leasebedrag wordt dan maandelijks van de rekening van de klant afgeschreven. Dit maakt het mogelijk dat iedereen bij ons kan kopen. Het maakt niet uit of je wel of niet op het moment van aankoop beschikt over het aankoopbedrag. Het is een nieuwe manier van denken, die wij graag omdenken noemen.